Quines són les professions amb més futur?

Escollir una professió és, de per sí, una tasca ben complicada. Avui en dia no saps mai quina serà la que et pugui fer viure del que has estudiat (per exemple ciclos formativo barcelona), ja que ni tan sols saps si trobaràs alguna oferta de feina relacionada.

És per aquest motiu que des de la web de Viaempresa han fet un recull amb les que s’intueixen que seran les professions amb és futur en els propers anys. L’únic que podem avançar es que són àmbits laborals que no són molt comuns, i que pràcticament eren impensables anys endarrere. Veiem-ne algunes:

    Professions amb més futur

  • Ser consellers de productivitat: les empreses el que volen és produir de manera competent. Les formes de treballar estant canviant i cada cop hi ha menys places laborals “per a tota la vida”. Un assessor en productivitat té com a objectiu aconsellar a les empreses sobre la manera de produir millor, així com millorar alguns aspectes com ara la gestió del temps (reunions que potser no fan falta, processos que es poden simplificar, etc).
  • Gestió digital: el futur és digital, i això ho han de tenir en compte totes les empreses. Gestionar els processos de digitalització de la informació, la organització de fitxers, manteniment de la pàgina web i xarxes socials… tot això de moment té molta sortida i cada vegada hi ha més empreses que ho externalitzen.
  • Expert en OpenData i BigData: les dades obertes i les dades massives són una aposta de futur. Les possibilitats que ofereixen (sobretot les segones) són infinites i es poden utilitzar per temes de salut, publicitaris, etc. Hi ha milers d’aplicacions i dispositius que recullen milions de dades: qui les sàpiga gestionar, organitzar i reutilitzar de forma productiva podríem dir que té la feina assegurada.
  • Jardiner urbà: és, de fet, una professió que ja existeix i potser la més tradicional d’aquesta llista. Tanmateix, el terme de jardiner urbà és un concepte molt ampli, sobretot si tenim en compte la quantitat de persones que avui en dia aposten per una cuina bio i una alimentació sana i equilibrada amb productes de proximitat. És una tendència que pot créixer, i els horts de balcó poden tenir molt de futur.
  • Tècnic d’impressores 3D: aquestes impressores són el futur. Permeten, mitjançant una tinta que és com plàstic, recrear mil i un objectes. Això dóna pas a una infinitat d’opcions: ja hi ha serveis mèdics que han imprès implants per ser utilitzades en cossos humans, i s’està també investigant amb tinta comestible per poder crear aliments per a països en vies de desenvolupament. La qüestió, ara per ara, és que els preus baixin, però a la llarga ho faran (i caldrà estar preparat!)
  • Entrenadors personals: entrenadors esportius i entrenadors de l’ànima. És a dir: hi ha una tendència en buscar la dualitat entre cos i ment. Sembla que això anirà més, i es necessitaran aquests perfils tirant a coach que permetin posar-se en forma fent esport personalitzat però també que pugui ajudar a desenvolupar el benestar emocional.