Riqui Puig, la nova perla de La Masía

De la derrota del Barcelona davant el Milà (1-0) es poden treure coses positives malgrat sumar un altre mal resultat en aquesta gira americana amb la International Championes Cup. Una d’elles és un noi anomenat Riqui Puig. El canterano, que complirà 19 anys en els propers dies, va ser el més cridaner dels culés davant els milanesos.

Però qui és Riqui Puig? El jove de la Masia es va encarregar davant el Milà de fer les delícies dels espectadors amb un bon repertori de recursos al centre del camp blaugrana. De fet, el català va despertar els elogis i l’admiració de l’entrenador rival, que no és un altre que un il·lustre d’això de la pilota com Gennaro Gattuso.

Paraules d’admiració

“Riqui Puig és un espectacle. Veure a nois que tenen encara cara de nen com tracten la pilota és alguna cosa que em meravella. Els veig que senten el futbol dins i és alguna cosa semblat a la poesia”, deia l’italià sobre el culé i prosseguia: “Fa temps que sento parlar d’ell i altres nois. És alguna cosa que no es pot tallar i pegar en un altre clon. Ells no juguen sobre la base d’un model tàctic sinó que mantenen una idea comuna. Tinc una mica d’enveja pel que fa a la nostra escola”.

Puig va saltar al Levi’s Stadium en la segona part. Als seus encara 18 anys, el natural de Matadepera es va mostrar tranquil, sense nervis i sense complexos al costat dels seus companys. Té alguna cosa diferent el jove culé, que va anar el substitut de Paco Alcàsser i al que va millorar en prestacions amb diverses últimes passades d’autèntic perill.

Ja l’acaronen

Riqui Puig va arribar a la Masia fa diversos anys procedent del Jàbac. Va debutar en el Cadet B i ha anat donant passos de gegant fins a aquesta passada temporada. Va estar a cavall entre el Juvenil A i el Barça B, tenint ja minuts en Segona Divisió. De fet, va arribar a entrenar en alguna ocasió amb el primer equip a les ordres d’Ernesto Valverde i al costat del que considera el seu ídol, Leo Messi.

En el club blaugrana saben que estan davant una perla a la qual han d’acaronar perquè brilli com un diamant. Preocupa en certa mesura el seu físic, ja que és un jugador menut i que podrà tenir problemes en el contacte en l’elit, encara que no qüestionen la qualitat innata que atresora el vallesano.