TRICAMPIONS!

campions-400x225

El Palau Blaugrana ha respòs a la crida dels jugadors culers i ha acudit en massa a animar el seu equip amb un nou rècord d’assistència: 6.479 espectadors. Amb els Dracs al capdavant, l’afició no ha cessat d’esperonar en cap moment i ha conduït el Barça Alusport cap el títol de Lliga.

Però el matx no ha començat gens bé pels interessos dels locals. Quan tan sols havien passat 45 segons, Adri, després d’una jugada individual genial, ha cedit per Gréllo, que ha batut Paco Sedano i ha inaugurat el marcador. Per primera en aquesta sèrie final, els murcians han obert la llauna.

El gallec Adri ha volgut allargar l’eliminatòria fins diumenge. Molt participatiu al llarg del matx, ha deixat enrere Ari Santos amb excessiva facilitat i ha assistit Paulinho, que ha anotat tot sol al segon pal. Minut 5 i 0-2. La reacció de Marc Carmona no s’ha fet esperar i l’entrenador del Barça Alusport ha demanat temps mort immediatament.

L’aturada ha tingut efecte i, malgrat una ocasió molt clara de Gréllo, els catalans han començat a fer funcionar la màquina i a unir els engranatges ofensius i defensius. Lin i Torras han disposat de les millors opcions per retallar distàncies. A l’acció posterior d’una pilota al pal de Kike que podria haver significat el 0-3, Fernandao ha enviat l’esfèrica al fons de la porteria després d’una jugada col·lectiva al primer toc. A partir d’aquest moment i fins el final de la primera meitat, el porter visitant Rafa s’ha convertit en la figura del seu equip amb un repertori d’aturades inversemblants que ha mantingut l’1-2 fins el descans.

A la represa, Sergio Lozano ha empatat ràpidament gràcies al factor clau d’aquest conjunt: l’estratègia. Un fora de banda tret pel brasiler Igor ha acabat als peus del ’9′, que no ha fallat. 2-2 i tota la segona part per endavant. Però l’alegria catalana ha durat poc, ja que un minut després Miguelín, en una jugada de murri, ha tornat a avançar ElPozo Múrcia. A l’acció posterior, Paco Sedano ha salvat el 2-4 amb una mà espectacular.

El duel ha demanat la calma, la tranquil·litat i la paciència que tant caracteritza el joc del FC Barcelona Alusport però els contraatacs elèctrics i la rapidesa en la transicions dels homes de Thiago Duda ho han impedit. Tot i això, les oportunitats han arribat i Gabriel s’ha topat amb la fusta mentre que Rafa s’ha exhibit en les rematades de Lin, Torras i Fernandao. L’empat a tres no ha arribat en una acció de mèrit de l’equip de Marc Carmona sinó que un regal en la sortida de pilota visitant ha permés a Aicardo batre Rafa. 3-3 i cinc minuts per endavant.

Els compassos finals han estat un intercanvi de cops espectacular on qualsevol dels dos conjunts hauria pogut declinar la balança cap el seu costat però el marcador no s’ha mogut i el partit ha marxat a la pròrroga. Al temps extra, el cansament i les cinc faltes de catalans i murcians han condicionat el joc de tots dos equips. Però els visitants han disposat de dos dobles penals en l’últim minut per unes mans de Fernandao i una falta estúpida de Wilde. Primer Paco Sedano i després el pal, han evitat el gol d’ElPozo. El Palau Blaugrana ha esclatat d’alegria i el matx ha tingut el desenllaç que ningú desitja: la tanda de penals.

El final amb les penes màximes és una loteria, però una loteria que moltes vegades li va bé al FC Barcelona Alusport, que ja va superar dues rondes de penals contra el Ribera Navarra als quarts de final. Avui no ha estat menys. El canvi de porter al quart penal ha estat eficaç com sempre. Cristian, que no havia jugat ni un minut en tota la sèrie final, ha sortit i l’ha aturat. El capità Jordi Torras ha enviat a la xarxa el cinquè i definitiu penal i la Lliga s’ha quedat a la Ciutat Comtal.